March 10, 2006

365 päivää äitiyttä

Posted in Taapero at 6:49 pm by Mari

 

Ei voi kuin ihmetellä, kuinka äkkiä aika menee.  Tämä päivä on mennyt muistellessa vuoden takaisia tapahtumia, ja sitä valtavaa onnen tunnetta mikä kaikkien kipujen jälkeen valtasi mielen. Luulisin että se pyörii jokaisen äidin mielessä siinä vaiheessa kun esikoinen (toinen, kolmas…) täyttää tuon maagisen 1v.

Hämmentävää, kuinka paljon sitä on itsekin kasvanut kuluneen vuoden aikana, ja vaikka välillä on ollut niitäkin hetkiä, että tuntuu ” ei tästä tuu mitään“, niin silti pojasta on kasvanut virkeä ja iloinen taapero. Uteliaisuutta riittää vaikka kuinka, ja ilmeisesti on perinyt vanhemmiltaan kiinnostuksen niin tietokoneita kuin kirjojakin kohtaan. Ja myös tietenkin äidin lankakeriä ja keskeneräisiä neuleita on niin kiva räpeltää. 😀  Varsinkin kun äidistä saa ulos melkoisia huudahduksia juuri kun on kiskomassa puikkoja pois keskeneräisestä pitsitekeleestä. 😉

En olisi välttämättä uskonut kuinka helposti sitä sujahti tähän äidin rooliin, minä joka aiemmin ennemminkin pelkäsin pieniä lapsia, juurikin sellaisia avuttomia palleroita mikä poikakin oli alkuvaiheessa. Hyvin on kuitenkin mennyt, ja voin vain toivoa että tulevat vuodetkin sujuvat samaan malliin.

Huomenna ja sunnuntaina on kutsuttu lähipiiri käymään, joten tämä päivä menikin sitten pikasiivotessa asuntoa. Ehkäpä pieni “sekasorto” kuitenkin annetaan anteeksi, tietäväthän nuo muut että kun poika on niinkin villi kuin tuo on, ei aikaa kaiken siistinäpitämiseen yksinkertaisesti ole.

Advertisements

7 Comments »

 1. Päivi said,

  Tuon kirjoituksen alkupätkä on kadonnut ainakin tällä mun läppärin IE:llä tuonne kuvan taakse 😦 Ihana kuva muuten!

 2. Altocumulus said,

  Onnea 1-vuotiaalle toivottaa 1 v 2kk ikäisen pojan äiti! 🙂 On todella käsittämätöntä ja niin haikeaa miten nopeasti vauvavuosi menee ohi! Äläkä huoli pikku sotkuista, tärkeintähän on yhdessä juhlistaa pientä päivänsankaria. 🙂

 3. MariJii said,

  Hmm.. itse kun en IE:tä käytä laisinkaan, (ei taida enään edes koneelta löytyä), niin en osaa tuohon ongelmaan nyt keksiä ratkaisua. Alkupätkässä lähinnä oli päivittelyä tyyliin “kylläpä se aika menee nopeasti”.. eli ei mitään ns. järkevää asiaa..

 4. AnneM said,

  en minäkään näe alkua (IE mullakin). Mutta onnea nyt joka tapauksessa 😉 Meilläkin päivitellään että vastahan se vauva syntyi (nuorin on nyt JO 4kk).. niin se aika kuluu.

 5. MariJii said,

  Noin, nyt pitäisi näkyä IE:lläkin tuo alkupätkä..

 6. Sini said,

  Paljon onnea 1-vuotiaalle! Meillä neiti on vasta 4 kk, mutta nyt jo ihmetyttää, miten nopeasti aika menee ja miten nopeasti vauva kehittyy. Neuvolassa neiti makasi pöydällä hetken 7-viikkoisen vieressä ja siinä se konkretisoitui, miten pitkälle on tultu ihan parissa kuukaudessa. Mutta jokaisessa ikäkaudessa on omat ilonsa, joten nauttikaahan jokaisesta päivästä yksi kerrallaan! 🙂

 7. Hallatar said,

  Onnea synttärisankarille näin jälkikäteen!
  Itsekin olen kalat ja tyttäreni syntyi syntymäpäivälahjakseni 14 v sitten…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: